Ellen Voutilainen gjorde två mål för Skuru mot Kristianstad. Foto: Bildbyrån

Tung återkomst i SHE för Kristianstad

Nykomlingen mot förra säsongens serietvåa. Det var ingen lätt utmaning för Kristianstad borta mot Skuru i premiären.

Skuru tog över mer och mer desto längre matchen led, och vann till slut med klara 29-22 (11-10).

Kristianstad var tillbaka i finrummet efter ett år i allsvenskan. Men det var ingen enkel premiär för Kristianstad, som inledde borta mot fjolårstvåan Skuru.

Kristianstad skulle emellertid imponera inledningsvis. Från underläge 1-3 gick gästerna upp i en 10-7-ledning med drygt 20 minuter spelade. Men efter det vaknade Skuru, och tog över matchen mer och mer. Redan i halvtid hade hemmalaget vänt på steken och tagit ledningen med 11-10.

I andra fortsatte Skuru att föra matchen, och då rann det iväg. Skuru tog sig igenom Kristianstadsförsvaret lättare än under den första halvleken och kunde till slut vinna med 29-22.

KLIPP: Tionde raka hammavinsten för Skuru (02 mars 2020)