IFK Kristianstads målvakt Leo Larsson var 48-procentig i uddamålssegern mot Lugi. Foto: Bildbyrån

Uddamålsseger för Kristianstad i Skånederbyt

Lugi stod för en stark upphämtning i andra halvlek. Men föll på målsnöret efter en bortslarvad kvitteringschans.

Istället vann Kristianstad med 22-21.

– Äntligen två poäng. Klart man är glad nu, säger målvakt Leo Larsson som räddade nästan hälften av alla bollar.

Kristianstad tog kommandot tidigt och såg ut att gå mot en skön hemmaseger, efterlängtad efter två raka förluster på inledningen av nya året.

Men i andra halvlek  satte Lugi in en attack som mycket väl hade gått vägen om det inte varit för Leo Larsson i Kristianstadsmålet.

Målvakten, som på dagen för precis ett år sedan meddelade att han stannar i skåneklubben trots flera utlandsbud, var på hugget och räddade 19 av 40 bollar, 48-procentig i statistiken.

Lugi gick ikapp – men missade gyllene chans

Trots det hade Lugi ett gyllene läge i den skånska sammandrabbningens absoluta slutskede.

Ställning 22-21 till Kristianstads favör men bollen hos Lugis vänstersexa Lucas Pellas. Men Pellas, som EM-debuterade för några veckor sedan och precis innan hade reducerat genom ett straffmål, blev stressad i anfallet och chansen rann bokstavligen honom ur händerna.

Efter förlusten förklarade Karl Wallinius mer vad som hände:

– Sista anfallet är ett missförstånd. Vi ska spela på ett visst sätt men alla är inte med, då blir det pannkaka. Vi vände bollen i panik, verkligen ett kasst avslut, säger Lugispelaren till C More.

”Vi gör skitfel vi inte borde göra”

Och trots upphämtningen i andra är Wallinius missnöjd med insatsen.

– Det är kass handboll. Vi bränner frilägen, det är sjukt att vi ens går ikapp. Vi gör skitfel vi inte borde göra.

I kvällens andra match i handbollsligan vann serieledaren Alingsås med 32-27 över Hallby.