De svenska spelarna jublar efter att ha besegrat Tjeckien med 36-32. Foto: Bildbyrån

Tung VM-seger för handbollsdamerna

Uppdaterad
Publicerad

Sverige var illa ute mot Tjeckien.

Men i andra halvlek vände man och tog sin andra seger i VM efter 36-32.

– Vi har haft vissa matcher ibland där vi haft djupa dalar, så det betyder mycket att vända här och ta poängen, säger Isabelle Gulldén till Kanal 5.

Efter förlust i premiären och vinst i gruppspelets andra match fick Sverige kämpa inledningsvis mot Tjeckien. Det var underläge stora delar av den första halvleken där blågult gick till halvtidsvila med underläge 16-18 efter att ha krympt ett femmålsunderläge.

Ryckte med tio kvar

I andra fick Sverige en drömstart när man gjorde två raka mål inom den första spelminuten – och sedan tog man ledningen i matchen för första gången i den 36:e minuten när Nathalie Hagman kontrade in 22-21.

Handbolls-VM

Med knappa tio minuter kvar kom det viktiga rycket när man efter tre raka mål gick från 29-27 till 32-27.

”Gör kanske inte vår bästa match”

Därefter lyckades inte Tjeckien komma tillbaka – och Sverige tog turneringens andra seger.

– Vi gör kanske inte vår bästa match, kommer inte riktigt upp i samma nivå som mot Ungern. Men 36 mål är jag jättenöjd med i den änden och det räckte i dag, säger förbundskaptenen Henrik Signell till Kanal 5.

Sveriges främsta målskyttar i matchen var Olivia Mellegård, Johanna Westberg och Isabelle Gulldén som stod för sex fullträffar vardera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet