Slovenien och Ljubomir Vranjes efter segern mot Island. Foto: TT Nyhetsbyrån

Vranjes Slovenien ångar på i handbolls-EM

Uppdaterad
Publicerad

Ljubomir Vranjes Slovenien är fortsatt obesegrat i EM. I den första matchen i huvudrundan tog laget sin fjärde raka seger efter 30-27 mot Island och kopplar ett grepp om en av de två semifinalplatserna.

– Spelarna gör en riktigt bra match, säger Vranjes till SVT Sport.  

Slovenien fortsätter att gå starkt i EM. När huvudrundan drog igång i Malmö var Slovenien först ut. Vranjes gäng tog en stabil seger, 30-27 mot Island. 

– Det var två bra poäng i dag. Spelarna gör en riktigt bra match. Det är slitet på vissa håll och kanter, men det är en turnering och då är det så, säger Vranjes till SVT Sport. 

Handbolls-EM

Storstjärnan Dean Bombac vilade i den sista gruppspelsmatchen mot Schweiz och kom utvilad till mötet med Island. Och det märktes. Den kreativa mittnian svarade för en hel del fart i det slovenska anfallsspelet och gjorde till sist nio mål på elva skott.

Slovenien, som ju vann Sveriges grupp och tog med sig två poäng in i huvudrundan, har därmed skapat sig ett gyllene läge att ta sig till semifinal. Vranjes tar dock ingenting för givet. 

– Vi kämpar på och tar en match i taget. Alla kan slå alla här och det är många bra lag med. Nu ska vi hem och vila. Spelarna ska få sin behandling och sova, sen ska vi titta på matchen mot Ungern efter det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet