Foto: Bildbyrån

Efter EM-succén – Vranjes tillbaka som förlorare

Uppdaterad
Publicerad

Efter EM-succén, som tränare för Slovenien, var Ljubomir Vranjes tillbaka i vardagen med sitt IFK Kristianstad. Efter nio raka segrar förlorade man toppmötet borta mot HK Malmö med 21-25. Främst på grund av en storspelande målvakt i hemmalaget.

– Det måste jag le lite åt. Det är sjukt kul och en bra återstart på säsongen, säger Anton Hellberg till C more.

Ljubomir Vranjes stod för en sensationsartad bedrift som tränare för Slovenien i handbolls-EM och tog laget till en hedersam fjärdeplats i mästerskapet.

Efter fem veckors uppehåll var han tillbaka i Kristianstad men åkte på en tung förlust i toppmötet med Malmö. Slutresultatet skrevs till 25-21 men Kristianstad var bara ett mål bakom, en bit in i den andra halvleken, utan att lyckas utjämna vid ställningen 21-20.

Fredrik Petersen tillbaka

– Det är alltid så mot Kristianstad. Man tror att man har kontroll över matchen men de jobbar sig alltid tillbaka. Vi visste att dom skulle komma upp så här men ändå lyckas de nästan komma i kapp. Vi gör dock en bra avslutning där vi får till ett par bra tekniska spel och ett par bra räddningar.

Magnus Persson var matchens bästa målskytt och hittade nätet vid sju tillfällen. Samtidigt som Anton Hellberg stod för en enastående insats i Malmömålet och hade en räddningsprocent på 56,41 procent.

– Det måste jag le lite åt. Det är sjukt kul och en bra återstart på säsongen.

Tillbaka på handbollsplanen var även Fredrik Petersen, som gjorde sin debut i IFK Kristianstad, mot sin gamla klubb. Det blev ett mål för 36-åringen.

Upp på samma poäng som Alingsås

IFK Kristianstad hade en tung höst men vände den negativa trenden till att rada upp segrar. Men efter nio raka tog det stopp mot Malmö, som tog andra segern den här säsongen mot Kristianstad.

– Vårt anfallsspel stämmer inte och då räcker vi inte till. Det är en ringrostig match från båda lagen, vi gör det bra bakåt men får inte till det i anfallsspelet. Det är svårt för oss att hänga med när vi inte får till det framåt, säger Anton Halén.

I och med segern går Malmö upp på samma poäng som serieledaren Alingsås, samtidigt som man skapar en fempoängsdistans ner till IFK Kristianstad på tredjeplats.

MATCHFAKTA

Malmö-Kristianstad 25-21 (14–11)

Malmö: Magnus Persson 7, Viktor Östlund 5, Kassem Awad 3, Simon Nyberg 2, Tim Hilding 2, Hampus Olsson 2, Anton Blickhammar 2, Daniel Ekman, Otto Lagerquist.

Kristianstad: Olafur Gudmundsson 5, Anton Halén 4, Ludvig Jurmala Åström 3, Philip Henningsson 2, Viktor Hallén 2, Teitur Einarsson 2, Valter Chrintz 2, Fredrik Petersen.

Publik: 1 887.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.