Lugis Anders Hallberg och Nemanja Milosevic deppar efter derbytförlust mot Ystad. Foto: Bildbyrån

Lugis derbyspöke lever vidare

Uppdaterad
Publicerad

Ett stukat Ystad mot ett formstarkt Lugi.

Då vann Ystad med 29-22 och tog femte raka derbysegern mot lundalaget.

– Vi gör det för lätt för dem, säger Lugis Otto Lagerquist till C More.

Formstarka Lugi kom till Skånederbyt med segrar mot Skövde, Karlskrona och Aranäs samt en tredjeplats i tabellen i bagaget. Men det skrämde inte Ystad som bröt gästernas svit efter att ha vunnit med trygga 29-22 efter en redan klar ledning 14-8 i halvtid.

– Jag tycker inte vi kommer någon vart i anfallet. Vi gör det för lätt för dem, säger Lugis Otto Lagerquist till C More.

”Är lite hatkärlek”

Ystad hoppade upp i vinnarspår direkt efter storförlusten senast mot Guif, trots att man saknade hälskadade storstjärnan Kim Andersson. I andra halvlek hade man en komfortabel ledning med sex, sju bollar resten av matchen.

– Det var riktigt gött i dag. Det är lite hatkärlek att möta Lugi, och alltid gött att vinna derbyn, säger Anton Hallbäck till C More.

Ystad ny tabelltrea

Derbysegern var Ystads femte raka mot Lugi, och därmed klättrar laget förbi kvällens motståndare och tar över tredjeplatsen i en haltande tabell.

I kvällens andra Skånederby vann serieledaren Kristianstad mot Helsingborg med 30-22.

Hela tabellen ser du här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.