Bråk i toppmatchen – Kim Andersson utvisad

Uppdaterad
Publicerad

Ystads målvakt blev träffad i huvudet.

Sedan utbröt bråk mellan spelarna.

Kim Andersson blev tokig – och fick rött kort.

Malmös Viktor Östlund gick på genombrott men sköt Erik Hvenfelt i huvudet, som föll till marken. Flera Ystadspelare reagerade starkt och Kim Andersson blev riktigt irriterad.

Han sprang direkt fram till Östlund och det blev stökigt mellan flera spelare. Andersson fick rött kort och Malmös Kassem Awad blev också utvisad.

Tre målvakter träffade i huvudet

Men det var inte första gången under matchen som en målvakt fick bollen i huvudet. Under den första halvleken fick Malmös målvakt utgå av samma anledning och i slutminuten fick Pontus Encrantz ett skott i huvudet.

– I Malmös två situationer är de helt fria med målvakten och ska de skjuta vid huvudet behöver de inte skjuta så hårt, säger Ystads Lasse Balstad till C More.

Den enda målvakten som inte fick ett skott i huvudet var Malmös Dan Beutler.

– Det där är en svår bedömning. Jag vet att Viktor aldrig skulle skjuta någon i huvudet med mening, jag tror han hellre vill göra mål. Det är jäkligt oturligt och beklagligt och jag förstår Ystads reaktioner, säger han till C More.

”Påminner om en slutspelsmatch”

Spelmässigt var det en jämn match som Malmö till slut vann med 20-19. Ystad ledde med fem bollar efter den första perioden. Men Malmö rivstartade den andra – och på tio minuter gick de fram till 14-13.

Med sju sekunder kvar kom det avgörande målet.

– Vi kämpar ikapp och förbi, men det är inget skönt spel. Vi spelar väldigt bra försvarsspel i den andra halvleken och det påminner om en slutspelsmatch, säger Beutler.

Segern innebär att Malmö går upp på samma poäng som Ystad i tabelltoppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.