Ludvig Hallbäck nöjd efter mål. Foto: Bildbyrån.

Ystad vann – trots Skövdes rivstart

IFK Skövde rivstartade mot Ystads IF och var på väg mot fjärde raka vinsten.

Men Skåneklubben stod för en stark uppryckning.

Till slut vann Ystads IF med uddamålet 25-24.

Jack Thurin, som gjorde debut i handbollsligan redan som 17-åring, hade en fin kväll. 21-åringen var hemmalagets farligaste vapen framåt.

Thurin, som debuterade i landslaget 2019, tryckte in sju bollar framåt.

Men det hjälpte inte spelarna i IFK Skövde att ge tränaren Henrik Signell fjärde raka segern i in inledningen av Handbollssligan. Det blev en uddamålsförlust mot Ystads IF, 24-25.

– Vi är alldeles för ineffektiva. Sedan släpper vi in 25 mål. Vi bränner alldeles för bra lägen, säger IFK Skövdes Richard Hanisch till C More.

Skövde startade starkast

IFK Skövde, som var fyllda med självförtroende efter tre raka vinster, rivstartade på hemmaplan. Efter nio minuter var laget i ledningen med 6-1. En bit in i första halvlek var distansen till Ystad IF trygg då ställningen var 10-6.

Men Skåneklubben åt sig in i matchen.

När det var dags för halvtid hade Skövdes ledning krympt till 13-12.

I andra halvlek var det oerhört jämnt, båda lagen följdes åt. Till slut var Ystads IF starkast. Bortalaget vann med 25-24.