Lagkapten Sabina Jacobsen Foto: Bildbyrån

Klart: Tuff EM-grupp för Sverige

Uppdaterad
Publicerad

I december är det dags för handbolls-EM 2020 i Norge och Danmark.

Nu står det klart att Sverige stöter på tufft motstånd redan i gruppen.

– Det blev tuffast möjliga grupp, säger lagkaptenen Sabina Jacobsen.

Sverige var sedan tidigare klara för grupp B som spelar i Fredrikshamn i Danmark. Efter dagens lottning väntar nu tufft motstånd redan i gruppspelet i form av Ryssland, Tjeckien och Spanien. Ryssland var i final i EM 2018 där man föll mot Frankrike.

– Riktigt bra lag i den gruppen, det blir nog den svåraste gruppen. Grupp A är också jättetuff. Men det var kanske vår tur att få en riktigt tuff lottning. Det är svårt att säga något om våra chanser. För man vet inte hur det kommer att se ut i december. Man vet inte vilket lag vi ställer upp med och vi har ny förbundskapten, säger lagkaptenen Sabina Jacobsen.

Handbolls-EM

Vill spela inför publik

16 lag gör upp i mästerskapet som hålls i Norge och Danmark 3-20 december 2020. I ett pressmeddelande säger europeiska handbollsförbundets ordförande att mästerskapet är tänkt av avgöras som planerat trots coronapandemin.

– Den rådande situationen är utmanande för alla idrotter och vi har diskuterat olika scenarion. Men vi tror på att hålla mästerskapet inför publik. Att ställa in är inte ett alternativ just nu, säger ordföranden Michael Wiederer.

EM-kvalet ställdes in och i stället gick man efter resultaten från EM 2018 när man tog fram lagen till årets mästerskap.

Sedan tidigare är kvalet till OS 2021 i Tokyo flyttat till mars 2021.

KLIPP: Sverige VM–sjua efter seger mot Tyskland (13 december 2019)

Fakta: Grupperna i EM 2020

Grupp A (Herning): Danmark, Frankrike, Slovenien, Montenegro

Grupp B (Fredrikshamn): Sverige, Ryssland, Tjeckien, Spanien

Grupp C (Trondheim): Nederländerna, Ungern, Croatia, Serbien

Grupp D (Trondheim): Norge, Rumänien, Polen, Tyskland

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet