Magnus Grahn. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

SVT:s expert: ”Ett riktigt bakslag för Sverige”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges chanser att ta medalj under stundande handbolls-EM minskade drastiskt då det stod klart att Albin Lagergren inte kommer spela mer under mästerskapet, menar SVT:s expert Magnus Grahn.
– Albins frånvaro påverkar extremt mycket, säger han.

Under måndagen bekräftades det att Albin Lagergren skrivs ut ur den svenska EM-truppen och ersätts med Jack Thurin. Ett byte som drastiskt minskar Sveriges chanser till medalj i mästerskapet säger SVT:s expert Magnus Grahn.

– Att Albin Lagergren inte är med minskar Sveriges chanser rejält att ta sig långt i mästerskapet. Lagegren har de senaste mästarskapen varit en tongivande spelare i landslaget. Att han skrivs ut är ett riktigt bakslag för Sverige, säger Grahn och fortsätter:

– Albins frånvaro påverkar extremt mycket, om vi tittar på matchen igår så är jag säker på att Sverige hade vunnit ganska komfortabelt om Lagergren varit med. Det är en rejäl sänkning av möjligheterna till medalj. Han var en av mina nyckelspelare inför mästerskapet, säger Grahn.

Lagergens ersättare blir den betydligt mer oerfarne Jack Thurin, till vardags i Skövde.

– Även om han saknar erfarenhet från landslaget och mästerskap så är det ändå en spännande spelare som jag tycker kunde varit med i truppen innan matchen igår. Thurin har en skottstyrka som skiljer sig från Albin Lagergren. Albin är mer en närkampspelare som gärna ligger nära försvararen, Thurin är tvärtom och vill ligga långt ifrån och på så sätt komma i skyttelägen, säger Grahn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer