Spanien vann EM-guld

Det spanska landslaget var starkast i EM-finalen i handboll.

Det blev guld efter att ha besegrat Kroatien med 22-20.

– Fantastiskt, vi är väldigt glada att vi lyckats bli mästare två år i rad. Bästa känslan i världen, säger Alex Dujshebaev i TV6.

Med fyra minuter kvar av ordinarie tid, vid ställningen 19-19, blev Spaniens Raul Entrerrios Rodriguez utvisad. Ett jobbigt läge för spanjorerna då Kroatien hade hämtat upp ett fyramålsunderläge i den andra halvleken.

Trots en man utvisad gjorde Spanien 20-19. Kroatien kvitterade dock omgående.

Handbolls-EM

Efter att det spanska landslaget hade blivit fulltaligt gjorde laget två sena mål. Alex Dusjhebaev, son till förre storspelaren Talant Dujshebaev, fastställde slutresultatet 22-20 med 25 sekunder kvar av EM-finalen i Tele2 Arena i Stockholm.

Det betyder att Spanien försvarade EM-titeln från 2018.

Ledde matchen med fyra poäng

Spanien hade en knapp ledning, 12-11, mot Kroatien efter den första halvleken. I början av andra halvlek ryckte spanjorerna till sig en fyramålsledning, 16-12.

Men det kroatiska landslaget jobbade sig tillbaka in i matchen. Med knappt tio minuter kvar av ordinarie tid visade resultattavlan 18-18. Efter det var Spanien som sagt starkast.

Norge tog EM-brons efter att ha besegrat Ljubomir Vranjes Slovenien med 28-20.