Ljubomir Vranjes var rörd efter matchen. Foto: Bildbyrån

Vranjes efter segern: ”Jag är rörd”

Uppdaterad
Publicerad

Slovenien – med svenske tränare Ljubomir Vranjes – vann EM-rysaren mot Sverige med 21-19. Efteråt var han överlycklig över välkomnandet från publiken i Göteborg.

– Fantastiskt, jag är rörd måste jag säga, säger han till SVT Sport.

Bara veckor innan handbolls-EM i Sverige, Norge och Österrike blev det klart att Ljubomir Vranjes tar över Slovenien. I kväll möttes Slovenien och Sverige i en EM-match där Vranjes Slovenien vann med 21-19. Efteråt var den svenska tränaren lyrisk över välkomnandet från publiken i Göteborg.

– Fantastiskt, jag är rörd måste jag säga. Jag tycker att vi var värda att vinna den här matchen. Men det är tufft och alltid små marginaler som avgör och Sverige hade lika gärna kunnat vinna. Vi har kanske lite marginaler med oss där på slutet, säger Vranjes till SVT Sport.

Handbolls-EM

”Kan slå alla lag”

Klipp: Sverige föll tungt mot Slovenien

Det mesta talar nu för att Slovenien tar med sig två poäng in i huvudrundan. Vranjes tror också att Slovenien kan gå långt i mästerskapet.

– Vi kan slå alla lag, men sedan är det en tuff turnering. Vi har sett att alla lag slår alla i den här turneringen. Det är många bra lag med

Hur mycket prägel har du hunnit sätta på det här laget?

– Inför den här matchen gjorde jag allt egentligen. Sedan är det spelarna som gör jobbet, och inte tränarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet