Oavgjort i prestigemötet

Frankrikes Timothey N´Guessan gjorde det omöjliga. Han hoppade högre än Tysklands enorma försvar och satte 25–25 i sista sekunden i prestigemötet i VM:s grupp A.

Det blev tätt, hårt, och spännande när hemmalaget Tyskland och favorittippade Frankrike möttes i Berlin. Lagen följdes åt under nästan hela matchen. Bra försvarsspel och även fint målvaktsspel gjorde så att siffrorna länge hölls nere.

Tyskland gjorde ett litet ryck med fem minuter kvar då man gick ifrån till 22–20, och när Kohlbacher sköt 24–22 med två minuter kvar trodde de flesta på tysk seger.

Handbolls-VM

Men de båda obesegrade lagen (Tyskland hade en oavgjord tidigare) är förtsatt obesegrade. Iskalle Mahe satte 25–24 på straff och när sedan Tyskland fumlade bort sitt sista anfall fick Frankrike chansen. Och det sista frikastet fick göras om två gånger innan Timothey N´Guessan hoppade enormt högt och sköt 25–25 över försvaret och in i målvaktens vänstra kryss.

Poängen innebär att Frankrike är klart för avancemang medan Tyskland med sina sex poäng jagas av Brasilien, Ryssland och Serbien.