Öberg gick över gränsen – tvingades till vila

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg har blivit en av Sveriges största idrottsstjärnor.

Men med framgång ökar också intresset – och i somras gick skidskytten över gränsen.

Därför beordrade förbundskaptenen henne att vila.

– Den totala belastningen blev för mycket, säger Hanna Öberg.

Intresset för Hanna Öberg både inom och utanför idrotten är väldigt stort efter alla hennes framgångar. Men i somras blev det för mycket, hon passerade en gräns för hur mycket hon klarade av att hantera utanför idrotten.

Energin räckte inte för att prestera på träningarna.

Vinterstudion

– Jag måste lära mig var min gräns går, säger Hanna Öberg till SVT Sport.

Hon har vunnit nästan allt man kan vinna och har snabbt blivit en av våra största och mest folkkära idrottsstjärnor i Sverige. Men med framgång kommer även efterfrågan. Det är medverkan i tv-program, sponsordagar och media som bland annat som vill ha en del av Hanna Öberg.

Men när försäsongsträningen drog igång i somras så kände Hanna att hon passerat en gräns. Energin fanns inte där för att kunna prestera på träningarna och hon beordrades vila och att fokusera på återhämtning.

– Jag tror inte de är uppmärksamheten i säg som gjorde att de blev för mycket, det var en helhet som gjorde att den totala belastningen blev mycket, säger Hanna Öberg.

Se hela reportaget med Hanna Öberg i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet