Ryom Tae-Ok, till vänster, och Kim Ju-Sik. Foto: TT

Här är Nordkoreas OS-trupp – skickar 22 idrottare

Uppdaterad
Publicerad

Nordkorea har presenterat sin OS-trupp till grannlandet Sydkorea.

22 idrottare kommer till start i tre olika sporter.

Tidigare i januari kom Sydkorea och Nordkorea överens om att ha ett hockeylag tillsammans i OS och IOK-presidenten Thomas Bach klargjorde också att de kommer att gå ut tillsammans i OS-invigningen.

Utöver ishockeyn så kommer Nordkorea vara representerat i skridskor, konståkning och längdskidåkning.

Allra bäst chanser anses konståkningsparet Ryom Tae-Ok och Kim Ju-Sik ha. De missade, enligt BBC, deadlinen för att registrera sig till OS, men är med ändå.

Här är Nordkoreas OS-trupp

– Gemensamma hockeylaget. Tolv nordkoreaner kommer ingå i det gemensamma hockeylaget med Sydkorea.

– Konståkning. Paret Ryom Tae-Ok och Kim Ju-Sik.

– Skridsko. Två bonusplatser har getts till Nordkorea i short track, vilket gjort att Jong Kwang-Bom kommer att tävla på 1500m och Choe Un-Song kör 500m.

– Alpint. Tre platser har Nordkorea fått. Herrarna Choe Myong-Gwang och Kang Song-Il samt Kim Ryon-Hyang på damsidan kommer att delta.

– Längdskidåkning. Två herrar i form av Han Chun-Gyong och Pak Il-Chol, som kommer tävla på 15 km fritt och en dam, Ri Yong-Gum som tävlar på 10 km fritt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet