Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Hellman: ”Trodde att de skulle ha lite vassare form”

Uppdaterad
Publicerad

Den alpina lagtävlingen tog slut för Sverige redan i kvartsfinal. Där de var chanslösa mot Österrike.

– De hade behövt vara vassare på damsidan, säger SVT Sports expert Tobias Hellman.

Sverige var en av favoriterna på förhand.

– De var väl med bland favoriterna. Det kändes som att de hade bättre tider (mot Slovenien), men känslan var att hela gänget inte presterade helt på topp. Så det kändes lite löst i kanterna, säger Tobias Hellman. 

OS i Pyeongchang 2018

De svenska laget var ett av få som hade sex åkare till start men körde ändå med körde ändå samma uppställning i åttondelsfinal och kvartsfinal.

Myhrer åkte bra

– Det fanns inte så mycket att göra. Man hade dem man kunde på start. Jag trodde att det skulle ha lite vassare form men idag de hade inte styrkan. Vilket såklart är lite förvånnande. Den som åkte riktigt bra var Myhrer och Hargin hade en bra avslutning mot Michael Matt. Men det var ju så dags. De hade behövt vara vassare på damsidan.

I kvartsfinalen blev det förlust i alla fyra heaten.

– Det förvånade mig att de inte kunde hålla ihop det. Anna Swenn-Larsson verkade ändå på gång mot Slovenien men sen när det väl skulle till så kunde hon inte hålla ihop det. Hon var lite avvaktande och hon hade inte riktigt rytmen.

”En annan typ av åkning”

På förhand hade det pratats om att det var annorlunda backe, vilket Hellman tror kan ha spelat roll för svensk del.

– Det var en lite plattare backe så det var en annan typ av åkning, De var tvungna att hålla igång farten lite mer och det var den delen som jag tyckte saknades hos alla utom Myhrer. Hade Hargin hållit ihop det hela vägen så kunde det gått vägen, men det är parallell, hela laget behöver vara på topp.

Tar med sig två guld

Men det är gulden vi kommer se tillbaka på enligt Hellman.

– Det blev ju jackpot med medaljer i de individuella grenarna där vi hade chansen. Jag hade trott på en medalj till så jag är förvånad att det inte hade med sig formen idag. Det blev en lite tråkig avslutning. Men de här gulden känner jag ändå var utförsåkarnas OS för svensk del.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet