Hellner och Halfvarsson kör sprintstafetten

Uppdaterad
Publicerad

Det är ett distansbetonat herrlag som kör sprintstafetten. Marcus Hellner och Calle Halfvarsson får köra onsdagens tävling – och ser sig som ett medaljlag.

– Konstigt om vi inte skulle se de chanserna, säger Halfvarsson till SVT Sport.

Det betyder sprintbetonade åkare som Oskar Svensson och Teodor Peterson får stå över. Både Hellner och Halfvarsson gjorde bra fristilssträckor på stafetten 4x10 km i söndags. Sprintstafetten avgörs också i fristil.

Calle Halfvarsson är inte överraskad att det blir han och Marcus Hellner som åker herrarnas sprintstafett.

OS i Pyeongchang 2018

”Det är en ganska krävande bana”

– Det hade vi på känn. Det är en ganska krävande bana och nu är det skejt, då kändes Marcus högaktuell, säger han till TT.

Hellner är optimistisk.

– Det är en distans och en tävling som passar oss. Banan ser bra ut, jag trivs i den och jag tror att Calle gör det också, säger Hellner. Efter att ha blivit petad lämnar nu Teodor Peterson Pyeongchang och reser hem. Han är inte aktuell för femmilen som återstår efter sprintstafetten.

Charlotte Kalla och Stina Nilsson är favorittippat bland damerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet