Roar Hansen tar över Helsingborg. Foto: Scanpix

Bekräftat: Hansen ny tränare i HIF

Uppdaterad
Publicerad

Succétränaren Roar Hansen är klar för Helsingborg. Han tar över inför kommande säsong och har skrivit på ett treårskontrakt med option på ytterligare två år.

Nu står det klart att Östers succétränare Roar Hansen tar över som tränare i Helsingborg kommande säsong.

– Roar var aktuell redan 2010. Vi tog kontakt i somras, men då sade Öster tvärnej, säger sportchefen Jesper Jansson enligt Helsingborgs Dagblad.

Allsvenskan 2012

Hansen hade ett år kvar på kontraktet med Öster vilket gör att Helsingborg är tvungna att betala en icke tillkännagiven summa.

”Är nästan en plikt att ta jobbet”

Helsingborgs nye tränare, som förde upp Öster i allsvenskan efter två år i klubben, har skrivit på ett treårskontrakt med option på ytterligare två år.

– Att jag får chansen i HIF är en så klart smickrande samtidigt som att det nästan blir en plikt för mig att ta jobbet. Jag är från Nordvästra Skåne och vet vad HIF betyder för staden och hela området, säger Hansen.

Jesper Jansson passade även på att meddela att klubben förlänger kontraktet med målvakten Daniel Andersson. Andersson skriver på ett ettårskontrakt. Samtidigt förlänger profilen Mattias Lindström kontraktet med klubben i två år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2012

Mer i ämnet