Foto: Bildbyrån

Fjärde raka segern för Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Örebro plockade nya tre poäng genom att vinna över Helsingborg med 2-0 på Olympia.

Fjärde raka segern för närkingarna och femte raka förlusten för Henrik Larssons lag.

Pär Eriksson och Daniel Nordmark blev Örebros segerskyttar på Olympia, hemvist för laget i ingenmansland i den allsvenska tabellen. Helsingborg alltså, som inför torsdagens möte hade sprungit på fyra raka nederlag och nu skulle spräcka den negativa sviten mot Örebro, tre raka segrar.

Hemmalaget började beslutsamt med några hyggliga målchanser. Men Jordan Larsson fick inte till skottet som kunde lyft Helsingborg. Och Robin Simovic fick bara hörna på sin målchans.

allsvenskan 2015

Örebros Daniel Gustavsson sköt högt över på deras bästa och enda målchans före pausen.

Spelkvaliteten sjönk, och managern Henrik Larsson tog ut Simovic och satte in hemvändaren Rade Prica i den andra halvleken. Prica var sugen och öppnade den halvtimme han fick med ett rungande skott som Jacob Rinne hade visst besvär med.

Det lät rätt uppgivet hos publiken, bara 6 439. Jordan Larsson lämnade och in kom Mikael Dahlberg.

Men med tjugo minuter kvar blev det dödstyst när inhopparen hos Örebro, Pär Eriksson, drog in 1-0 och ÖSK var på väg mot fjärde raka segern och den andra på bortaplan i år. Den spikades också, med en kvart kvar sköt Daniel Nordmark (tidigare i Helsingborg) 2-0 och Örebro tog ännu ett kliv upp från kvalplatsen.

Med fem omgångar kvar ligger Örebro nu precis ovanför strecket, fyra poäng före Falkenberg just därunder. Helsingborg ligger fortsatt nia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

allsvenskan 2015

Mer i ämnet