Henkrik Lundqvist glad att NHL-säsongen drar igång. Foto: Scanpix

Henke: ”Jätteskönt att köra igång”

Uppdaterad
Publicerad

En lösning på NHL-konflikten har varit efterlängtad från såväl fans som spelare. Henrik Lundqvist, svenske målvaktsstjärnan, i NY Rangers känner stor lättad.

– Det är jätteskönt att köra igång och mentalt ställa in sig på en säsong, säger Henrik Lundqvist.

Normalt har spelarna sommaren på sig att träna och sedan ett träningscamp med matcher. Nu blir det säsong med en veckas varsel och Henke har inte spelat en riktig match på åtta månader.

NHL-lockouten

– Det kommer att bli tufft i början, men det gäller att inte ha några ursäkter utan bara ut och köra, säger han.

Lösning viktig för hockeyn

Konflikten har varat i 113 dagar och oron för hur fansen kommer att reagera när väl NHL kommer igång igen har ökat för varje dag som konflikten pågått.

– Personligen är det viktigt att få spela, det är ju ett år av ens karriär som man inte får tillbaka. För hockeyns del var det viktigt att vi kom till en överenskommelse. Det är en hård konkurrens med andra sporter och folk hittar annat än hockey att titta på om vi inte finns där.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL-lockouten

Mer i ämnet