Här maximerar Sven Thorgren träningen – på sin egen bakgård

Uppdaterad
Publicerad

För ett par år sedan flyttade den svenska snowboardstjärnan Sven Thorgren hem från Monaco.

Utanför Kläppen i Dalarna köpte han ett hus och byggde upp sin egen träningsbacke. En nyckel som givit honom rätt förutsättningar inför den här säsongen, vars uppladdningar varit speciella på grund av den rådande pandemin.

– Det känns väldigt bra och jag har fått mycket åkning, till skillnad från säkert många andra länder där det varit hårdare restriktioner, säger Thorgren till SVT Sport som fick träffa honom i backen på hans egen bakgård.

Under de senaste åren har Sven Thorgren skött mycket av sin träning direkt på sin egen bakgård. Där har han byggt upp vad han behöver för att kunna maximera sin träning inför en ny säsong.

För några år sedan flyttade Thorgren hem från Monaco och köpte då en gård strax utanför Kläppen i Dalarna med tillhörande ladugård. Det är där den mesta av träningen inför säsongen har ägt rum.

– Jag har tagit mina största kliv på ett antal år under en försäsong som jag gjort nu. Det känns väldigt bra och jag har fått mycket åkning, till skillnad från säkert många andra länder där det varit hårdare restriktioner. Jag var här i Kläppen och körde under våren och det känns som att jag är ett par steg före några andra i alla fall, säger Thorgren till SVT Sport.

Hur stor del i förberedelserna har din bakgård här haft?

– Den har varit delaktig ganska mycket för mig. De två senaste åren har jag haft det här och kan sätta igång det när jag vill. Jag kan gå ut mitt i natten om jag känner för det och det blir en väldig flexibilitet i min träning och det har hjälpt mig otroligt mycket.

Vill våga vinna mer

De tre första tävlingarna för säsongen blev inställda. Men när det väl blev tävling, gjorde Thorgren bra ifrån sig i österrikiska, Kreischberg.

Den 26-åriga svensken ledde Big Air-tävlingen inför den sista hoppomgången och slutade till sist tvåa efter kanadensaren, Max Parott.

Thorgren själv har målsättningen klar för den här säsongen.

– Jag vill våga vinna lite mer. Det är en väldigt stor skillnad på att gå för en pallplats och att gå för att vinna. Tänk att ”det kan räcka till pallen” eller ”det kan räcka till vinst”. Målsättningen är att hellre misslyckas och försökt vinna än att gå för tredjeplatsen som jag vid vissa tillfällen har gjort.

Se hela mötet med Sven Thorgren i spelaren nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.