Hamrén vill börja borta i playoff

Uppdaterad
Publicerad

Runt elva på söndag förmiddag lottas playoff till EM-slutspelet i Frankrike nästa år.

Förbundskaptenen Erik Hamrén och landslagschefen Lars Richt är på plats.

– Oavsett vilka vi för möta känns det som ”fifty-fifty”, säger Hamrén.

Det var en radda matcher i EM-kvalets slutomgång som precis skulle börja när förbundskaptenen sent omsider kunde slita sig från diverse tv-studios och inleda den obligatoriska presskonferensen. Och först sent på tisdagskvällen står det klart vilka landslagsrepresentanter som samlas i Uefas högkvarter i Nyon, Schweiz.

Eventuellt motstånd i playoff i november?

Herrlandslaget i fotboll

Hamrén vet lika lite som alla andra. Därför har han heller inte lagt ned några större funderingar på vem som står mellan honom och Frankrike.

Inte lagt ned energi

– Vi får se senare i kväll och i morgon. Det finns många potentiella lag än som kan bli trea, därför har jag inte lagt så mycket energi på det.

– Jag tittade på Polen och Irland, annars har fokus varit på vad vi ska göra. Innan lottningen vet vi vilka som kommer att vara i playoff och då får vi titta på det.

– Oavsett vilka vi får möta i playoff känns det som att det är ”fifty-fifty”. Därför är det positivt att vi har varit med i ett playoff tidigare (mot Portugal 2013). Även om det var en besvikelse så har vi fått erfarenhet, säger Hamrén.

Han börjar helst borta, om han får välja.

– Jag tror att alla tränare tycker det är bättre att börja borta och få avgöra hemma.

Läger utomlands?

Förbundskaptenen utesluter inte att landslaget kan lägga playoff-samlingen utomlands. Ett skäl är att Friends är bokat av andra arrangemang i nära anslutning till playoff.

Ett annat är vädret. Träningsmöjligheterna i Stockholm är inte de bästa i november.

– Vi får se, det beror på lottningen hur vi lägger upp våra förberedelser. Hemma eller borta i första matchen har också stor betydelse, men vi får vänta på svaren till efter lottningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet