Ola Toivonen och Marcus Berg i matchen mot Luxemburg. Foto: BILDBYRÅN

Toivonen: ”Konkurrensen i anfallet är hård”

Uppdaterad
Publicerad

Ende svenske målskytt mot Chile. Dagen efter matchen gläds Ola Toivonen över anfallskonkurrensen, men vill inte prata Zlatan. – Han har slutat, det är vår ståndpunkt just nu, säger han till SVT.

Minuten efter Arturo Vidals ledningsmål svarade Sverige med ett vackert anfall. För avslutet stod Ola Toivonen som satte bollen lågt vid högra stolpen. Men dagen efter är målskytten inte helt nöjd med det svenska anfallspelet.

– I det stora hela var det en okej insats. Men jag och Marcus hade inte så mycket bollar att jobba med, det saknade vi. Offensivt fanns det mer att önska från oss och hela laget, säger Toivonen till SVT.

De senaste dagarna har diskussionerna kring Zlatan Ibrahimovic eventuella comeback i landslaget blåst upp igen. Toivonen vill inte spekulera kring vad Zlatan skulle betyda för laget, och säger att han är nöjd med konkurrenssituationen i anfallet.

– Den är hård. Så ska det vara i ett landslag. Nu har jag och Marcus spelat många matcher genom hela kvalet, men John (Guidetti) har börjat spela bra i Spanien igen, Kiese (Thelin) gör det bra i Belgien och Totte (Christoffer Nyman) i Tyskland. Det är sådant vi behöver. Om Zlatan kommer tillbaka, det vet vi ju inte. Han har slutat, det är vår ståndpunkt just nu.

Nu väntar ny träningsmatch borta mot Rumänien på tisdag. Sedan tidigare har förbundskapten Janne Andersson gjort klart att då blir Isaac Kiese Thelin och John Guidetti som startar på topp.

– Vi får se hur chefen lägger upp det hela. Jag är här för att hjälpa till om någon är lite krasslig eller småskadad, säger Ola Toivonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer