Här hyllas OS-hjältarna på Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

De flög rakt in i svenska folkets hjärtan.

I dag landade OS-skidskyttehjältarna Mona Brorsson, Anna Magnusson, Linn Persson och Hanna Öberg i Sverige efter jättesuccén i Pyeongchang.

Det svenska skidskyttelandslaget stod för ett chockerande lyckat OS i Sydkorea. Totalt blev det två guld och två silver, och i dag kom kvartetten som låg bakom hälften hem till Sverige igen.

Stafettlaget med Linn Persson, Mona Brorsson, Anna Magnusson och Hanna Öberg som tog ett silver efter en makalös upphämtning landade klockan kvart över fyra på lördagseftermiddagen och kom vid femsnåret ut på terminal två på Arlanda.

OS i Pyeongchang 2018

– Det jänns jätteroligt, det har varit en lång resa. Alla har verkligen gjort fina prestationer och det har var mer än vi hade kunnat drömma om, säger en smått jetlaggad men glad Mona Brorsson till SVT Sport.

En i silverkvartetten, Hanna Öberg, tog ju dubbla medaljer på i Pyeongchang – 22-åriga OS-debutanten vann dessutom guld i den individuella starten på 15 kilometer.

– Det är häftigt, jag hade inte kunnat vänta mig det här innan vi åkte, säger Hanna Öberg.

Har du kunnat smälta det?

– När man har fått känna på medaljerna ett tag så vet man hur mycket de väger, och de drar ju ner mig på jorden. Nu när man kommer hem och får träffa lite folk så börjar man förstå vad man ställt till med.

Se intervjuer med Hanna Öberg och Mona Brorsson i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet