Eckermann bäste EM-svensk

Uppdaterad
Publicerad

Laghoppningen blev inte munter för svensk del. Men i den individuella EM-finalen fanns två svenskar med. Bäst var Henrik von Eckermann – som inte ens var kvalificerad till finalen från början. ”Vi avslutade helt okej och putsade till siffrorna lite grann”, säger von Eckermann till SVT Sport.

Det svenska EM-laget slutade näst sist av de tio lag som tog sig till nationsfinalen i tyska Aachen. Långt från det uppsatta målet om medalj alltså.

Men desto trevligare med svenska ögon sett var att två svenska ekipage tog sig vidare till den individuella finalen.

EM Aachen

EM-rookien Douglas Lindelöw, Casello, imponerade och tog sig till final helt på egen hand.

Henrik von Eckermann och Cantinero fanns efter tre tävlingsdagar inte med bland de 25 främsta som får chansen att göra upp om medaljerna. Men när avgörandet väl kom fanns svensken med i startfältet – Eckermann fick chansen sedan ekipage framför honom tvingat stryka sig.

Ryttarna hade med sig de fel de dragit på sig tidigare under mästerskapet. Med omvänd startordning i finalen var von Eckermann, med 9,84 fel, först ut i den första rundan.

Och det blev en skön avslutning för svensken. Fyra fel i första rundan – och noll del i den andra.

– Vi avslutade helt okej och putsade till siffrorna lite. Jag är nöjd med hästen, ryttarmässigt har jag lite att jobba på, säger von Eckermann efteråt.

– Om jag får behålla hästen är det självklart min OS-häst – inget snack om saken. Kan vi finslipa lite kan det bli ännu bättre.

När mästerskapet summeras blev resultatet en 19:e plats för von Eckermann.

Douglas Lindelöw aslutade precis bakom, på 20:e plats.

– Han kämpar på bra, jag vet inte exakt vad som hände på plankan som vi får ner i andra rundan, säger Lindelöw.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM Aachen

Mer i ämnet