HV71 bröt förlusttrenden

HV71 levererade när laget behövde det som mest i SHL. Laget förlorade senast med stora siffror på hemmaplan och fick i går veta att stjärnbacken Kristofer Berglund missar resten av säsongen.

Svaret? Svenska mästarna besegrade Rögle med 2-1 i Kinnarps Arena.

– Jag tycker att vi gör det storstilat. Vi fick kämpa för det, säger HV71-tränaren Johan Lindbom till C More.

HV71 behövde inför lördagens match studsa tillbaka efter en tung period med fyra förluster på de fem senaste matcherna, allra tyngst 2-6 senast mot Örebro på hemmaplan, samtidigt som beskedet kom att viktige backen Kristofer Berglund missar resten av säsongen på grund av en operation för en axelskada.

Och det var ett revanschsuget hemmalag som tryckte på framåt från första minuten, även om laget inte skapade särskilt mycket chanser. Tom Hedberg var närmast i första perioden med ett avslut i ribban.

Brännström sköt det förlösande målet

HV71 fick vänta till den andra perioden innan laget fick utdelning. Isac Brännström dök upp till höger om målet efter en retur och skickade upp pucken i nättaket till 1-0. Det gav lugn och trygghet till fortsatt attack, men hjälpte inte för att täppa igen lagets akilleshäl senaste tiden – försvaret. Rögle utnyttjade det och kvitterade till 1-1 innan andra periodens slut.

– Vi är mycket bättre i spel fem mot fem. Det ser fortfarande bra ut när vi får hålla pucken djupt och gå på anfall, sa HV71-målskytten Isac Brännström till C More efter andra perioden.

”Lyckades med viktiga bitarna”

Men HV71 fick i slutändan ordning på försvaret. Kevin Stenlund avslutade ett av flera anfall på bästa sätt genom att styra Mattias Tedenbys skott mot mål till 2-1. Det gav laget en efterlängtad seger, den första på tre matcher i serien.

– Det har tidigare läckt in mål i boxplay, samtidigt som vi haft svårt i powerplay. Det är viktiga bitar, som vi lyckades med och gör att vi vinner i dag, säger Lindbom.