Fd NBA-stjärnan John Amaechi valde att komma ut ur garderoben först efter basketkarriären. Foto: Filmriding

Se SVT Sports ”Regnbågshjältar” här

Uppdaterad
Publicerad

I SVT Sports serie Regnbågshjältar möter Kajsa Bergqvist och Peter Häggström sex homosexuella idrottare från olika delar av världen.

Avsnitt 1: Colin Jackson – Britten är en av världens genom tiderna bästa häcklöpare. Att han också är gay har han hållit tyst om: ”Jag har aldrig tänkt att jag måste berätta, men gör det för att ni frågade!”.

Avsnitt 2: Brian Anderson och Lacey Baker – skatestjärnorna som kom ut: ”Folk tror ju att homosexuella är perversa och glor på dem”.

Avsnitt 3: Det finns ganska många kvinnliga tennisspelare på WTA-touren som är öppet homosexuella. Sveriges just nu bästa tennisspelare är en.

Avsnitt 4: Sydafrikanska spjutstjärnan Sunette Viljoen, som bl.a. vann OS-silver i Rio, blev misshandlad av sin egen familj när hon kom ut som lesbisk.

Avsnitt 5: I sista avsnittet träffar duon John Amaechi, den första NBA-stjärnan att komma ut.

Har du en berättelse du vill dela? Gör det via den här länken!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.