Anna Holmlund och Victor Öhling Norberg. Foto: Bildbyrån.

Idrottsgalan ber Anna Holmlund om ursäkt

Uppdaterad
Publicerad

Idrottsgalan blev skicrosstjärnan Anna Holmlunds första stora offentliga framträdande efter den svåra olyckan för ett drygt år sedan.

Men hyllningen i Globen blev jobbig för henne.

– Det var inte helt hundraprocentigt måste jag säga, säger pojkvännen Victor Öhling Norberg till Expressen.

Anna Holmlund kom till Idrottsgalan tillsammans med Victor Öhling Norberg som var nominerad till priset för årets prestation.

Efter helgens skicrosstävlingar i Idre sa Öhling Norberg att Holmlund, som fick en svår hjärnskada efter en krasch i Innichen i december 2016, var jättesugen på att följa med till galan och inte alls var rädd för uppståndelsen.

Idrottsgalan

”Inte så roligt”

Hon fick stående ovationer från publiken i Globen. Men den hyllningsfilm som föranledde applåderna påverkade henne negativt.

– Det var så klart en väldigt fin hyllning, men det var också väldigt jobbigt för Anna att se det där. Att höra på en film på stor skärm där någon säger att man aldrig kan åka skidor igen... Det är nog inte så roligt för någon att höra, speciellt inte i den sits hon är i, säger Victor Öhling Norberg till Expressen.

Varken han eller familjen kände till filmen på förhand.

– Nej. Vi hade ingen aning om hur en sådan grej påverkar Anna, hon kunde ha blivit överlycklig också. Men tyvärr gick det åt andra hållet den här gången.

”Hemskt ledsen”

Idrottsgalans vd Stephan Rimér ber efter galan om ursäkt.

– De visste inte om inslaget innan. Vi brukar inte berätta sådant, vi vill att det ska vara en överraskning. Jag är hemskt ledsen om Anna har tagit illa vid sig, säger han till Expressen.

– Det var inte alls vår avsikt att göra Anna ledsen, tvärtom, vi ville hylla henne. Och jag trodde verkligen att det blev bra med de stående ovationer som var.

Anna Holmlund har övat på att vara i offentlighetens ljus, och i höstas var hon med och invigde en rullskidbana på Alnö utanför Sundsvall. Men det var inte på långa vägar lika stort som en galakväll i Globen.

Hon har gjort enorma framsteg efter den svåra skadan och kan numera ta några steg på egen hand och övar hårt på att få talet på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrottsgalan

Mer i ämnet