Alexandersson slår ifrån sig: ”Så många fler än orienterare som har röstat”

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson vann Jerringprisomröstningen överlägset med sina 207 000 röster. Stina Nilsson var tvåa med 141 000 och skickade efter galan en passning till Alexandersson och menade att orienteringssverige hade slutit sig samman bakom stjärnan. Något Alexandersson inte håller med om.

– Det finns så många fler än orienterare som röstat på mig, säger Alexandersson till SVT Sport.

Tove Alexandersson hade en angemän kväll inne i Globen under idrottsgalan. Tre priser blev det till slut, årets kvinnliga idrottare, Svenska Dagbladets bragdguld och Radiosportens Jerringpris. Enda priset hon missade där hon var nominerad var årets lag där stafettlaget från VM i Seefeld stod som vinnare.

”Haft på känn att orienterarna slutit sig samman”

Idrottsgalan

Stina Nilsson, en fjärdedel av årets lag, blev tvåa i Jerringprisomröstningen med 141 000 röster. Efter galan hade avslutats blev hon intervjuad av SVT Sports reporter.

– Det var en fin gala och det var välförtjänta vinnare. Jag är nöjd med att ha kommit så långt. Jag har haft på känn att orienterarna slutit sig samman i år och röstat på Tove och hon är verkligen välförtjänt för den här segern, sade Nilsson.

Tove Alexandersson blev överlägsen vinnare med sina 207 000 röster men höll inte med längdskidstjärnan när hon talade med SVT Sport efter hennes fantastiska kväll.

– Jag känner ett stort stöd från orienteringen men jag känner även ett stort stöd från andra, det finns så många fler än orienterarna som röstat på mig, slår Alexandersson fast.

KLIPP: Toves tacktal efter Jerringpriset

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrottsgalan

Mer i ämnet