• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Fredricson om kritiken: ”Jag bryr mig inte alls”

Det blev ju en överraskande vinnare av Jerringpriset igår, ryttaren Peder Fredricson som knappt hunnit samla sig när vi träffade honom idag. ”Lite omtumlande men en väldigt skön känsla är det”, säger Fredricson när han besökte tv- och radiohuset dagen efter Idrottsgalan.

Har du hunnit smälta det?

– Nej, jag har nog inte det. Det har varit så intensivt, det har varit en lång uppladdning igår och vi firade lite i natt och var tidigt uppe i morse. 

Dagen efter sensationen med Jerringpriset blev det mängder av telefonsamtal och ett antal intervjuer. Bland annat ett möte med Lotta Bromé i P4 Extra, där han förklarade hur han tänkte på galan i går.

”Sedan var det bara jag och Stenson kvar, jag insåg att det fanns en chans men jag trodde egentligen inte på det”, berättade Fredricson i radion.

Men dagen efter innebar inte bara hyllningar. Även rubriker om fel pristagare och ifrågasättande av det som kallas folkets pris.

– Det är ju så med Jerringpriset. Det handlar kanske inte om den bästa idrottsprestationen utan det handlar om vem som får flest röster.  Både Stenson och Sarah har ju gjort fantastiska prestationer, sa Fredricson om kritiken som uppstått dagen efter.

Och kritiken bekommer inte Peder Fredricson.

– Mig påverkar det inte alls, jag bryr mig inte alls. Jag är bara väldigt tacksam över alla som röstat på mig och allt engagemang som är nedlagt. Det är härligt och se hur sport engagerar, säger Fredricson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer