Foto: Bildbyrån

Linn Svahn årets kvinnliga idrottare

Uppdaterad
Publicerad

Linn Svahn vann sprintcupen förra säsongen.

I kväll prisades hon som årets kvinnliga idrottare.

– Det här priset är inte bara mitt, säger Linn Svahn i tacktalet.

I världscuppremiären på seniornivå slog Linn Svahn till direkt när hon vann sprinten i Davos den 14 december 2019. När fjolårssäsongen summerades stod Svahn som vinnare av den totala sprintcupen.

Med anledning av det utsågs den 21-åriga längdskidåkaren till årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan.

Idrottsgalan

– Jag vill först och främst säga att det är en oerhört stor ära att vara nominerad till det här priset. Inget är så häftigt som starka kvinnor. Starka kvinnor som gör idrottsprestationer och som gör sin röst hörd i samhället.

– Trots att jag håller på med en individuell idrott så är inte det här priset bara mitt. Det är oerhört många jag skulle vilja tacka, som alltid står bakom mig och låter mig vara den jag är. Men störst tack vill jag ge min tränare Ola som alltid tror på mig, även när jag sätter skyhöga mål som till och med är läskiga. Han får mig att bli en bättre skidåkare och person.

Svahn avslutade sitt tacktal, via länk, med att betona vikten av att sätta mål.

– Sätt höga mål och ha höga ambitioner, nästan lite för höga om man kan säga så. För då tror jag att man kan åstadkomma nästan vad som helst. Våga tro på dig själv, speciellt som kvinna. Då kan du vara med och bryta nya barriärer.

De övriga nominerade var Isabelle Haak (volleyboll), Sandra Näskund (skicross) och Anna Wijk (innebandy).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrottsgalan

Mer i ämnet