Idrottsgalan, som brukar hållas i januari, blir av även 2021. Trots att 2020 ser ut att bli ett år med färre svenska idrottstriumfer. Foto: Bildbyrån

Siktar på Idrottsgalan 2021 – kan få ny form

Uppdaterad
Publicerad

Tanken är att Idrottsgalan ska bli av även nästa år, även om idrottsvärlden i nuläget står stilla på grund av coronapandemin, rapporterar Radiosporten.

– Utgångsläget är att självklart att Idrottsgalan ska genomföras om det går (smittskyddsmässigt), säger galans vd Stephan Rimér.

Men han konstaterar att det kan bli en annorlunda utformning på festkvällen i Globen.

– Det skulle mycket väl kunna tänkas vara så att det inte finns prestationer nog som räcker till för nomineringar, säger Rimér till Radiosporten.

Idrottsgalan

Han ser i så fall ändå ett värde i att galan blir en manifestation för idrotten.

– Jag känner mig övertygad om behovet och viljan att lyfta idrottens roll för oss som individer och samhälle. Det här idrottsåret kommer ju bli ett historiskt idrottsår. Även om det inte blir historiskt på det sätt som vi alla hade sett framför oss.

KLIPP: Hör Toves tacktal efter Jerringpriset (27 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrottsgalan

Mer i ämnet