Sjöström om Jerringpriset: ”Hoppas på en kvinna nästa år”

Publicerad

Sarah Sjöström fick inte Jerringpriset trots att hon var favorittippad efter sitt makalösa 2017. Hon har en önskan inför nästa år: – Nästa år hoppas jag att en kvinna tar Jerringpriset, verkligen, säger hon till SVT Sport.

Det var en spännande nedräkning innan Peder Fredricson tog hem Jerringpriset med 38 procent av allmänhetens röster mot Sarah Sjöströms 30. Han tog hem priset för andra året i rad.

– Jag har känt ett otroligt stort stöd i år och det är många som hejat. Det är jättesvårt med Jerringpriset på galan och det är folket som röstar. Han har ju väldigt många fans, vilket man märkte på läktaren. Det var ju hur mycket som helst. Det är andra året i rad och jättekul för honom, säger Sjöström.

”Europas bästa idrottare är en ännu större utmärkelse”

2017 var ett OS-fritt år och med de förutsättningarna kramade Sjöström ut det hon kunde ur sporten med tre VM-guld, sex världsrekord och seger i den totala världscupen.

– Jag gjorde det bästa jag kunde göra 2017. Det är ett svårslaget år, säger Sjöström och kan peka på att hon fått ta emot utmärkelser som är större än Jerringpriset.

– Jag blev ju utsedd till Europas bästa idrottare vilket är en ännu större utmärkelse. Jag blev även utsedd till världens bästa simmare. Det var ett helt fantastiskt år och jag är jättestolt.

Hon kom nyss hem från Sydafrika och såg fram emot efterfesten som kunde hålla på ett tag.

– Vi simmare ska nog kunna hålla igång ett tag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer