Annika Sörenstam fick ta emot långa stående ovationer på scen Foto: Bildbyrån

Sörenstam fick galans hederspris

Uppdaterad
Publicerad

Golflegendaren Annika Sörenstam fick Idrottsakademins hederspris. Det blev en stående ovation och Sörenstam rördes till tårar.

– Tack så mycket. Det hade jag inte förväntat mig, säger Sörenstam.

Den norska stjärnan Suzann Pettersen, som avslutade karriären med att sänka vinnarputten för Europa mot USA i Solheim, i höstas var hemlig presentatör av priset, något som gladde Sörenstam. De bor bägge i Orlando, ett golfparadis i Florida. 

– Vilken överraskning, jag hade inte förväntat mig att du skulle varahär, säger Sörenstam och tittar på norskan.

Idrottsgalan

Sedan 30 år bor Sörenstam i USA men rötterna finns kvar.

”Jag är en Upplands-Bro-tjej”

– Tack så mycket. Det hade jag inte förväntat mig. Kul att vara här, god kväll allihopa. Trots att jag bor i USA är jag en Upplands-Bro-tjej, säger hon.  När man pratar om sport föder det oss samma, både med kärlek och tragedi. Jag vill skicka en hälsning till Kobe Bryant och hans dotter. Livet är verkligen skört, men ändå får man njuta av de upplevelserna man har.

För SVT Sport utvecklar hon sina känslor av att vara hemma igen.

– Det är jättehärligt och kul att varahemma i Sverige. Det var ju ett tag sedan jag var här sist. Jag ärväldigt stolt och tacksam över att få bli uppmärksammad för vad jaggjorde på banan under alla dessa år och att se tillbaka på minkarriär och att känna att jag är värdig att få det här priset. Jagkänner mig väldigt hedrad.

Med vid galan fanns hennes make Mike McGee, som också rördes till tårar, vid honnörsbordet. Hemma framför tv:n fanns de två barnen med Annikas föräldrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrottsgalan

Mer i ämnet