Idrottsgalan, som brukar hållas i januari, blir av även 2021. Trots att 2020 ser ut att bli ett år med färre svenska idrottstriumfer. Foto: Bildbyrån

Idrottsgalan blir av – men flyttas från Globen

Uppdaterad
Publicerad

Idrottsgalan 2021 kommer genomföras – men för första gången någonsin i ett förändrat och mindre format än tidigare.

– Vi ser fram mot en minnesvärd kväll där vi ska summera ett idrottsår som kommer att gå till historien ur flera perspektiv, säger galans VD Stephan Rimér till SVT Sport.

För första gången flyttar evenemanget från Globen till en mindre arena, bland tänkbara alternativ nämns Annexet, som ligger i anslutning till Globen.

Evenemanget kommer att genomföras med färre personer på plats. Ambitionen är att åtminstone de nominerade idrottarna ska bjudas in till galan.

Idrottsgalan

– Det görs nu ett omfattande arbete för att anpassa detta efter gällande restriktioner så att den genomförs på ett säkert sätt, säger Stephan Rimér.

”Känns relevant ett sånt här år”

– Vi är styrkta av att det känns relevant ett sånt här år att visa på hur starkt idrotten står och att svensk idrott ändå levererar och hur viktigt den delen också är för att vi ska ta oss igenom det här.

På Idrottsgalan varje år tar svenska världsstjärnor emot Idrottsakademins priser för sina prestationer. Dessutom utdelas SVT-sportens Sportspegelpris, Radiosportens klassiska och prestigefyllda Jerringpris och Svenska Dagbladets Bragdguld.

Idrottsgalan direktsänds i SVT1 och SVT Play måndag 18 januari 20:00

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrottsgalan

Mer i ämnet