Thomas Bodström är kritisk. Foto: BILDBYRÅN

Bodströms kritik – saknar idrottsminister: ”Unga mår inte bra”

Publicerad

Förre justitieministern Thomas Bodström (S) är kritisk mot att den nya regeringen inte har en utpekad idrottsminister.
– Unga mår inte bra, och idrotten betyder så mycket. Det är fel att lägga de frågorna under kulturen, och det känns dessutom som fel person, sa Bodström till SVT:s Morgonstudion.

Den nya kulturministern Amanda Lind (Mp) har fått en tuff start på jobbet. Efter kritik mot hennes frisyr, mot hennes mail om tidigare ministern Mehmet Kaplan, samt hennes intresse och kunskap om kultur, menade förre justitieministern Thomas Bodström, som spelat allsvensk fotboll, att hon fått fel uppgift, eller är fel person.

– Jag saknar en del i nya regeringen. Man borde följa skolschemat och tillsätta en idrotts-och hälsominister. Unga mår inte bra, och idrotten betyder så mycket. Det är fel att lägga de frågorna under kulturen, och det känns dessutom som fel person...

Thomas Bodström, tidigare justitieminister och allsvensk fotbollsspelare. Foto: BILDBYRÅN

Nya kulturministern, som har titeln kultur- och demokratiminister, har också hand om ungdoms och idrottsfrågorna. Men när hon fick chansen att tala om sin roll under pressträffen i Riksdagen sa hon ingenting om idrotten.

Den nya regeringen, och ansvarig minister, kommer att få en avgörande betydelse för Stockholms OS-ansökan. Stockholms ansökan har fått anstånd från IOK med att få in en säkerhetsgaranti, då Sverige inte haft en ny regering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer