Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson. Foto: TT Nyhetsbyrån

RF-ordföranden Björn Eriksson lämnar styrelsen

Uppdaterad
Publicerad

Riksidrottsförbundets (RF) ordförande tillika i Riksidrottsstyrelsen (RS) Björn Eriksson, 76, väljer att avsluta sin tid i styrelsen, meddelar RF i ett pressmeddelande.

Björn Eriksson har varit ordförande i Riksidrottsförbundets sedan 2015 och suttit i styrelsen i snart tolv år. Men nu börjar den tiden lida mot sitt slut. Eriksson väljer att avsluta sin tid i styrelsen och motiverar beslutet med att han nått maxtiden.

”Valberedningen önskar besked senast 12 augusti om styrelsemedlemmar vars mandat löper ut i maj 2023 avser kandidera för den kommande mandatperioden. I mitt fall kommer jag då att ha suttit i Riksidrottsstyrelsen i 12 år, varav 8 som dess ordförande. Andemeningen i gällande system vad avser Good Governance är att om inte särskilda skäl föreligger bör den maximala tiden i styrelsen vara just 12 år”

”Det är därför tid att lämna varför jag inte avser kandidera för en ny fyraårsperiod”, säger Eriksson.

Nästa Riksidrottsmöte (RIM), ett gemensamt möte för medlemsförbunden i RF och SISU Idrottsutbildarna, äger rum 26-28 maj 2023.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.