Ludvig Fritzson sänkte Göteborg på Gamla Ullevi. Foto: Bildbyrån.

Östersund knep viktig seger i striden om Europa-spel

Östersund tog under söndagen ett kliv närmare Europa-spel nästa år.

Jämtlandslaget besegrade Göteborg med 1-0 på Gamla Ullevi och lade därmed – med två omgångar kvar – beslag på fjärdeplatsen i allsvenskan.

– Det var tre extremt viktiga poäng, säger ÖFK-målvakten Andreas Andersson till C More.

Östersund har under hösten blandat och gett i allsvenskan. Laget har rullat runt på många spelare i startelvan för att klara av både seriespelet och kvalet och gruppspelet i Europa League. Men under söndagen ställde inte ÖFK-tränaren Graham Potter över särskilt många viktiga spelare för att få med sig ett bra resultat.

Han fick tidigt utdelning för det, när Ken Sema i den åttonde minuten spelade fram Ludvig Fritzson i straffområdet, som läckert lobbade in bollen i mål till 0-1. Östersund hade därefter flera giftiga skott utifrån för utökad ledning, men det var Mikael Boman som var närmast en kvittering med skott från nära håll innan halvtid.

Blåvitt jagade kvittering

Göteborg tryckte i andra halvlek på för en kvittering. Tobias Hysén sprang sig fram till ett par bra lägen, medan Boman fortsatte att böka runt i straffområdet. Hemmalaget hade dock i slutändan inte vad som krävdes för att ta poäng och fick lämna planen till burop och busvisslingar från hemmafansen.

– Jag är nöjd över att hålla nollan som målvakt och såklart som lag. Det är inte lätt att möta Blåvitt på deras hemmaplan, så det var tre extremt viktiga poäng, säger Andersson.

Östersund klev därmed upp på fjärdeplats, men med en match mer spelad än BK Häcken, som i kväll har chans att gå om laget vid seger mot Djurgården på Tele2 Arena.