Trotjänarens comeback gav Göteborg säker seger. Foto: Bildbyrån

Trotjänarens comeback gav Göteborg säker seger

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Erikssons återkomst i IFK Göteborgs startuppställning var en återkomst med mersmak. En kämpainsats som härförare på mittfältet, målskytt och tre sköna poäng. Vad kan man mer önska?

– Min lille son är här och ser mig spela för första gången, säger den lycklige trotjänaren till C More.

Mötet mellan IFK Göteborg och Sundsvall var matchen där publiken försökte se vem som skulle täppa igen hålen efter spelarna som inte var med. Vem i Göteborg skulle axla rollen efter långtidsskadade Patrik Karlsson Lagermyr? Vem skulle överta avstängda Lars Vibes offensiva roll?

Första från start

I 24:e minuten kom svaret. Sebastian Eriksson som gjorde sin första match från start för säsongen satte foten till på ett inspel från Victor Wernersson och IFK Göteborg ledde välförtjänt med 1-0.

– Det var ett lyckorus genom hela kroppen efter tio månaders slit, förklarade en glad målskytt för C More.

Han är en av IFK:s trotjänare med över 200 matcher i den blåvitrandiga tröjan. Efter proffsspel i Grekland återvände han till Göteborg i februari. Efter skador har han sökt att hitta matchformen och mot Sundsvall gav han besked – han är tillbaka.

Målet var dessutom Göteborgs första mål på Gamla Ullevi den här säsongen, efter tre mållösa bataljer, två oavgjorda och en förlust.

Just före paus kunde IFK Göteborg utöka ledningen sedan en frispark från Giorgi Charaishvili letade sig mellan alla för dagen gulklädda Sundsvallspelare. Det var bara för André Calisir att sätta foten till vid bortre stolpen och Göteborg kunde gå till pausvila med en rättvis tvåmålsledning.

Dominerade spelet

Det var göteborgarna som dominerade matchen. De skapade mest, de hade störst bollinnehav och de kontrollerade spelet på mittplan. Siffrorna kunde ha blivit betydligt större om inte Sundsvall målvakt William Eskelinen stått för flera högklassiga parader.

I slutminuterna kunde Sundsvall Peter Wilson rinna igenom och reducera till 2-1 men Göteborgs seger var aldrig hotad. För Sundsvall blir situationen allt mer akut. Laget har inte vunnit en match sedan den 29 april och parkerar nu i botten på tabellen bara en poäng före Falkenberg på nedflyttningsplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.