Det ser mörkt ut för IFK Ystad. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

IFK Ystad nära nedflyttning trots poäng

Bottenmöte mellan IFK Ystad och Karlskrona.

Då blev det delad pott, 24–24 – och ett tufft utgångsläge för jumbon Ystad inför säsongsavslutningen.

Vid förlust hade IFK Ystad varit klara för nedflyttning med två omgångar kvar.

Nu blev det kryss mot Karlskrona på den sista negativa kvalplatsen – och det är fortsatt fyra poäng mellan lagen.

Svängig match

IFK Ystad gick till halvtidsvila med 14–12 och satt i förarsätet en bit in i andra, men med åtta minuter kvar tog gästerna ledningen för första gången i den andra halvleken efter att målvakten Mario Cvitkovic först räddat och sedan frispelat Hampus Dahlgren till 22–21.

Sedan höll Karlskrona ledningen tills bara minuten återstod. Och när de sedan slarvade efter att ha haft anfallet och utnyttjat tiden genom att ta time out så bommade man avslutet och tillät Ystad få matchens sista anfall och chans att halvera avståndet upp till bottenkonkurrenten.

Men då klev gästernas målvakt Cvitkovic fram på nytt och räddade – vilket innebar att slutresultatet skrevs till 24–24.