Foto: Viaplay

Ericssons bil fattade eld efter krasch i Indy 500

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson hoppades på fin placering i Indy 500.

Men på 25:e varvet tog det slut för honom – han kraschade in i muren.

– Det är klart man är besviken när man hade en så bra chans i dag, säger Ericsson till SVT Sport.

Marcus Ericsson startade som nummer elva i Indy 500 i kväll och hoppades kunna vara med och utmana om topplaceringar. Men det blev bara 25 varv för honom.

Han låg på åttondeplats när han kraschade in i muren. Bilen började brinna, men det var inte så dramatiskt. Ericsson tog sig ur bilen på egen hand och bekräftade för teamet efteråt att han mår okej.

– Jag hinner inte tänka så mycket, det är mest att jag försöker rädda upp situationen och när det är kört så är det kört. Då får man försöka ta lite skydd, säger Ericsson till SVT Sport.

”Inte säker på vad som hände”

– Det är klart man är besviken när man hade en så bra chans i dag. Som tur är det race igen nästa helg, så det är bara att bita ihop och ta nya tag.

Förarna körde totalt 200 varv. Felix Rosenqvist fullföljde loppet och slutade på tolfte plats. Takuma Sato vann den klassiska racingtävlingen Indy 500. Det är japanens andra seger i tävlingen.

– Det här är otroligt. Vi visste – när det kom till bränslestrategin – att det var lite tajt, säger han till NBC efter segern och tillägger:

– Jag är verkligen stolt över att vara en del av segerlaget igen.

Sato kör för Rahal Letterman Lanigan, och tv-personligheten David Letterman är en av delägarna i bilen.

– Gud välsigne dig, min vän. Tack så mycket! Vilket jävla jobb, grattade Letterman Sato efter segern.

ARKIV: Se förlamade Indycar-föraren tävla igen – virtuellt (5 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.