Foto: Bildbyrån

Felix Rosenqvist: ”Det var lite bisarrt”

Uppdaterad
Publicerad

Klassiska Indy 500 har varje år 300 000 åskådare. Men i går blev det klart att tävlingen skjuts upp till augusti på grund av coronaviruset. På plats i USA är Felix Rosenqvist som var redo sätta igång säsongen.

– Det var lite bisarrt eftersom att alla var på plats och allting var upplastat och klart. Det var konstigt för i början hade de tänkt köra utan folk, vilket jag tyckte var sunt beslut. Eftersom alla var där och skadan var redan skedd. I stället blåste de av i sista minuten och 700 personer i personalen som var ut och käkade på restaurang. Det kändes som att det blev värre än om vi skulle ha kört, säger Felix Rosenqvist till SVT Sport.

Flest coronafall

USA har flest bekräftade coronafall i världen med över 80 000 smittade och mörkertalet är sannolikt stort Felix Rosenqvist kan inte heller resa hem till Monaco för då riskerar han att inte släppas in i USA då väl Indycar-säsongen startar.

– Det har gått från 0 till 100 här i USA. Från början kändes det väldigt säkert i och med att de har strikta gränskontroller här. Men helt plötsligt känns det som att USA är ett av de värsta länderna att vara i, säger han.

Stark debutsäsong

Rosenqvist hade i fjol två andraplatser i Indycar och belönades efter säsongen med att bli årets rookie.

– Att vinna en tävling är helt klart ett mål för mig. Jag var nära redan förra säsongen med två andraplatser, men det räckte inte riktigt. Jag hoppas också kunna vara med och slåss långt framme i mästerskapet.

Klipp: Felix Rosenqvist om uppskjutna om uppskjutna säsongen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.