Kraschar rakt in i betongmuren

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanen Colton Herta hade änglavakt när han kraschade rakt in i betongmuren i nattens indycarrace i Iowa. Svenske Marcus Ericssons träffades av en bildel, men klarade sig helt oskadd tack vare det nya cockpitskyddet aeroscreen.

Det var på det 145:e varvet av 250, som incidenten inträffade. Allt började med att Will Powers vänstra framhjul ramlade av och studsade ut på banan.

När säkerhetsbilen kom ut på banan gick allt väldigt snabbt. Colton Herta gasade och körde rakt in kollegan Rinus VeeKay, och in i betongmuren. Det blev en vådlig krasch där Hertas bil flög i luften i flera meter, och bildelar flög över hela banan och en träffade Marcus Ericssons bil, som klarade sig utan skador, tack vare det nya cockpitskyddet aeroscreen.

”Allt gick så fort”

Alla förare klarade sig utan skador i kraschen.

– Allt gick så fort. Jag är glad att jag är okej, och att Rinus är okej, sa Colton Herta efter racet.

Will Power var skakad efteråt, men samtidigt tacksam över att allt gick bra till slut.

– Helt otroligt! Mitt framhjul lossnade och studsade ut i banan. Jag kan inte tacka indycar tillräckligt för allt säkerhetsarbete som de har gjort med aeroscreenen. Indycar är det säkraste mästerskapet, säger Will Power.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.