Marcus Ericsson ser framemot att få starta Indycarsäsongen Foto: Bildbyrån

Marcus Ericsson: ”Hoppas kunna dra nytta av det”

Uppdaterad
Publicerad

Det är drygt en månad kvar innan Indycarsäsongen startar.

Ett glädjande besked för svenska racingstjärnan Marcus Ericsson – som längtar efter sin första vinst i serien.

– Första gången på nästan tio år som jag sitter i ett team som verkligen är ett vinnarteam, säger han till SVT Sport.

Marcus Ericsson är i full gång med att förbereda sig inför sin andra säsong i Indycar. Inför säsongen bytte han team och tillhör numera Chip Ganassi racing, tillsammans med bland andra Felix Rosenqvist.

– Det är ett av de bästa teamen så det är en otrolig möjlighet för mig att köra för ett sådant här team. Det är första gången på nästan tio år som jag sitter i ett team som verkligen är ett vinnarteam. Varje tävlingshelg jag åker till vill jag vara med och slåss om segrar och pallplatser, det är den inställningen både jag och teamet har, säger Ericsson till SVT Sport.

”Förväntar mig att vi kommer ha en konkurrenskraftig bil”

Första tävlingen blir speciell för förarna då de inte suttit i en tävlingsbil sedan försäsongstesterna i februari och senast de tävlade var i september. Tävlingshelgen blir komprimerad med träning, kval och själva loppet på samma dag och Ericsson hoppas på att ha en fördel med att tillhöra ett av toppteamen.

– Jag förväntar mig att vi kommer ha en konkurrenskraftig bil att köra från start. Så jag hoppas kunna dra nytta av det, säger han.

”Köra de här häftiga bilarna – det har jag väntat på”

Det var tidigare i veckan som nyheten kom att säsongen startar den 6 juni och det råder ingen tveksamhet om vad han har saknat mest.

– Att få köra tävlingar igen, att få mäta sig mot de bästa i Indycar och köra de här häftiga bilarna, det är det jag gått och väntat på sedan september, säger Marcus Ericsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.