Foto: Mattias Persson

Svensksuccé i IndyCar-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Felix Rosenqvist startar i andra startledet i Indycar-premiären efter ett lyckat kval.

– Det känns fantastiskt bra, säger Rosenqvist.

Rosenqvist, som i fjol körde formel E, var bland de sex bästa i sitt kvalheat och fick köra toppsexkvalet om en plats i de första startleden.

Där gick det bra. Han hade den tredje bästa varvtiden, 0,229 sekunder efter Will Power som var snabbast och startar i pole position i lördagens lopp i St Petersburg i Florida. Josef Newgarden kom tvåa.

– Det känns fantastiskt bra, det är väldigt kul att få det här beskedet redan i mitt första kval, säger Rosenqvist.

–Jag fick till ett bra varv och hade ett stort självförtroende i bilen. Jag visste att vi hade bra fart i helgen, men jag hade nog inte riktigt räknat med topp tre. Det är kanon, men det stora jobbet ligger framför oss i racet i morgon och allt kan hända. Jag får försöka njuta av det här i en halvdag i alla fall!

Det gick inget vidare för Marcus Ericsson i sitt allra första kval i Indycar. Den förre formel 1-föraren slutade nia i sitt kvalheat.

– Det var inget bra kval. Jag fick inga bra varv egentligen. Under mitt bästa varv var jag i muren ordentligt i kurva nio, säger Ericsson.

– Det blev ett rörigt kval för min del, det är klart att jag är besviken att åka ut direkt.

Trots att han får starta långt ner i startfältet i lördagens premiärrace har inte Ericsson gett upp.

– Det som är bra med Indycar är att det alltid finns goda chanser att jobba sig uppåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.