Rosenqvist påkörd – tvingades avbryta i kanonläge. Foto: TT

Mardrömsdag för Indycarsvenskarna

Uppdaterad
Publicerad

Felix Rosenqvist blev påkörd bakifrån och fick avbryta.

Marcus Ericsson hade återkommande problem vid depåbesöken och slutade på 15:e plats.

Indycarsvenskarna hade en tung söndag i Austin, Texas.

– Ett tufft race som vi får sätta oss ner och gå igenom, säger Felix Rosenqvist till sin egen hemsida.

Felix Rosenqvist imponerade stort i racingkarriärens första lopp i Indycar, ett av USA:s största bilsportmästerskap, när han blev fyra i premiären i Saint Petersburg, Florida, för två veckor sedan.

I säsongens andra race, i Austin på söndagen, drabbades han av stora problem. Med 43 av 60 körda varv blev Rosenqvist påkörd bakifrån, fick gul flagg, och tvingades avbryta loppet med 17 varv kvar och slutade på 23:e plats.

Ett tufft race som vi får sätta oss ner och gå igenom. Vi hade stora problem på den andra uppsättningen mjuka däck, men när vi blev av med dem fungerade bilen bättre. Då låg jag istället fast i trafik och förlorade mer mark där. Dessutom snurrade jag en gång, vilket inte direkt hjälpte, säger Felix Rosenqvist till sin egen hemsida.

Jag var på utsidan av Hinchcliffe och tycker att jag gav honom platt. Jag antar att det är sådant som händer. Det här har varit en väldigt positiv helg på de allra flesta sätt, med bra fart på både träning och kval men ett lite sämre race.

Tungt också för Ericsson

Loppets andra svensk, Marcus Ericsson, råkade också ut för problem under loppet. Den tidigare formel 1-föraren blev först instängd i depån av en annan bil, men lyckades ändå köra upp sig till en femteplats. Då drabbades Ericsson av nya bekymmer och straffades när han lämnade ett annat depåbesök på felaktigt sätt.

Ericsson, som slutade på 20:e plats i premiären, blev till slut 15:e och noterade därmed ändå den korta Indycarkarriärens bästa placering i loppet som vanns av Colton Herta. Den snart 19-åriga föraren från Kalifornien var åtta i premiären och blev nu den yngsta loppsegraren i Indycars historia.

Nästa race körs i Birmingham, Alabama, den 7 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.