Stark Ericsson sexa i Indianapolis

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson svarade för en stark uppkörning i säsongens andra deltävling i Indianapolis.

Från 14:e startruta tog han sig upp till en sjätteplats i mål. Detta trots ett misslyckat andra depåstopp. Tankningen tog betydligt längre tid än planerat men Marcus kom tillbaka och imponerade med riktigt vass körning.

– Missen kan ha kostat en pallplats, men jag är ändå nöjd med det vi presterade på banan, säger Marcus i ett pressmeddelande.

Stallkamraten Scott Dixon, Nya Zeeland,  tog sin andra raka seger i mästerskapet. Efter en incident på det 34:e där nykomlingen, amerikanen Oliver Askew träffade muren, var det Dixon som dominerade händelserna på banan. Segermarginalen till tvåan Graham Rahal, USA, var nästan 20 sekunder. Trea slutade fransmannen Simon Pagenaud.

För Felix Rosenqvist blev det ett tufft lopp. Fjolårets nykomling kom snett från början i loppet och var länge utanför topp-20 efter ett motorstopp i depån. Men Felix visade bra fart och kom tillbaka i loppet till en slutlig 15:e plats. Vi måste analysera vad som gick snett. Jag hoppas vi snabbt kan vara tillbaka i toppen med mina stallkamrater (Dixon och Ericsson). Det är där vi hör hemma, säger Felix.

Nästa deltävling avgörs kommande helg på Road America, Wisconsin. Då blir det race både lördag och söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.