Foto: Bildbyrån

Beskedet: Landslagsstjärnan spelar vidare i Thorengruppen

Uppdaterad
Publicerad

Emelie Wibron har tvekat om en fortsättning i nyblivna SSL-klubben Thorengruppen.

Men nu har den 24-åriga landslagsstjärnan bestämt sig.

– Jag har inte sagt det rätt ut tidigare, men jag kommer att fortsätta spela i Umeå och i Team Thorengruppen, säger hon till SVT Sport.

I juni blev det klart att Iksu, som vann SM-guld säsongen som var, drar sig ur SSL. För Emelie Wibron, som i april 2016 skrev då 24-åriga på ett tioårskontrakt med Iksu, var det ett tungt besked.

– Jag tycker att det är sorgligt och jag är väldigt ledsen, sa Wibron till SVT Sport i juni.

Thorengruppen, även de från Umeå, kommer att ta Iksus plats i SSL men för Wibron har det inte varit självklart att byta till en annan Umeåklubb. Men i dag, i samband med att SVT Sport var i Umeå och delade ut priset till Sveriges bästa idrottsstad 2020, avslöjade Wibron var hon spelar kommande säsong.

– Jag har inte sagt det rätt ut tidigare, men jag kommer att fortsätta spela i Umeå och i Team Thorengruppen. Jag hoppas att det blir en kombo av det som tidigare var Iksu innebandy och att många yngre, lovande spelare slår sig in, säger Wibron och fortsätter:

– Jag hoppas att det här innebär att vi i år och i många år framöver fortsätter att vinna SM-guld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.