• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en restaurang i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Dalens tränare Henrik Vilhelmsson. Foto: Bildbyrån

Dalen degraderade – upprörda över beslutet: ”Otroligt konstigt”

Uppdaterad
Publicerad

Umeålaget Dalens innebandydamer åker ur SSL då serien avslutas med två omgångar kvar.
Det trots att de fortfarande hade chansen att klara sig kvar.
– Det är otroligt konstigt, säger tränaren Henrik Vilhelmsson till SVT Sport.

Då serien avslutades på grund av coronavirusets spridning låg Dalen på nedflyttningsplats med två poäng upp till Warberg och två omgångar kvar att spela.

– Jag tycker att det är otroligt konstigt att man kan skicka ner ett lag när serien inte är färdigspelad och laget har chans att hålla sig kvar. Jag har aldrig sett att man har tänkt så här i någon annan idrott eller någon annan serie. Tittar man på handbollen så resonerade de på ett helt annat sätt, med en betydligt mer klar logik, säger Vilhelmsson.

”Känns lite extra tufft”

Tränaren hade helst sett att man hade gjort som handbollen. De som ännu kunde klara sig kvar degraderades inte och om det innebar fler lag i högsta serien fick det vara så.

Klubbens ordförande Levi Bergström bekräftar för SVT Sport att man kommer att överklaga beslutet.

– Det är självklart. Andra serier kan spela utan publik, då kan vi också göra det.

Förbundets ordförande Märit Bergendahl tycker att deras beslut var det bästa möjliga i den svåra situationen.

– Vi har vägt för- och nackdelar. I den bästa av världar hade vi spelat klart, men nu är det inte så. Det här tycker vi att är det mest riktiga beslutet utifrån de förutsättningar vi har. Det finns naturligtvis alltid en besvikelse hos de som åker ur, men sedan kan jag förstå att man i den här situationen tycker att man hade en chans att klara sig kvar och att det då känns lite extra tufft, säger Bergendahl.

– Jag vill inte gå in på detaljer i exakt hur vi har resonerat, men det finns många nackdelar med att utöka serier också. Det handlar om att det blir dyrare med fler matcher och så vidare.

KLIPP: Jönköpings län har fått ytterligare ett lag i SSL

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Andreas Linderum, sportchef i Fagerhult Habo, gläds åt att klubben för första gången är klara för superligan i innebandy. Foto: Privat/Jim Blåberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer