Falun avgjorde dramatiskt toppmöte i sista sekunden

Uppdaterad
Publicerad

– Jag tycker vi vinner rättvist, vi bränner lite för mycket lägen under full tid men skönt att ändå vinna till slut och ta två poäng, säger Faluns matchhjälte Rasmus Enström till SVT Sport.

Regerande svenska mästarna Falun besegrade Storvreta hemma med 7-6 efter förlängning. Detta trots att Storvreta hade ledningen med både 3-0 i början av andra perioden och 6-4 i början av tredje perioden. Men då kom Falun, utan skadade skytteligaledaren Alexander Galante Carlström, ikapp på nytt. Alexander Hallén blev tremålsskytt när han reducerade till 5-6 och strax därefter kvitterade Omar Adib, med sitt andra mål i matchen till 6-6.

Matchen till 5-minuters förlängning där båda lagen bytte chanser. Allt talade för straffar men Rasmus Enström avgjorde med sitt andra mål i matchen i absolut sista sekunden av förlängningen. 7-6 till Falun som därmed nu toppar SSL-tabellen 6 poäng före Storvreta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.